05-08-2022 10:10

Kartoteker -> Vare

På en vare er det muligt at angive varenavn i de sproglag, man har opsat i sin KeyBalance (læs mere her). Det vil sige, at hvis man fx har en debitor i England, kan man angive sit danske varenavn på engelsk, så debitoren kan forstå navnet på en ordrelinje.

Gå ind på en vare fra varekartoteket og vælg knappen "Navne" i bunden af skærmkortet. Vi tager udgangspunkt i en grossist og varen er servietter. Man får herefter følgende vindue:

image 32

Her kan man angive "default", dvs. hvis ikke fx en salgsordre er påsat et sprog, så får man dette oprindelige varenavn og "Varebeskrivelse 1" samt "Varebeskrivelse 2" herunder på fx en ordrebekræftelse. Ønsker man blot varenavnet som standard på ordrelinjer, lader man selvfølgelig bare være med at udfylde noget i tekstlinjerne og får derved ingen ekstra beskrivelser.

Ønsker man at angive et varenavn på et andet sprog, trykker man på knappen "Varenavne -..." i bunden og vil herefter få de forskellige sprogmuligheder, som man har sat op i sit regnskab:

image 33

Et sæt af sprog til at eksemplificere her i artiklen.

Dobbeltklik herefter på fx "Engelsk" og følgende vindue kommer frem, hvor vi kan angive en engelsk beskrivelse af varen:

image 34

Engelsk beskrivelse af varen angivet. Tilføjer man flere linjer herunder, typisk ekstra varebeskrivelser, kommer disse også med som ekstra linjer, når man tilføjer denne vare på en ordre, hvor sproget er angivet til "SPROG02". Når man angiver tekstlinjer i billedet ovenover i sprog, skal man altid huske at skrive varenavnet først - ellers vil man kun få sine beskrivelser med ud på ordrelinjerne.

Går vi herefter ind på en salgsordre til en debitor påsat sprog "Engelsk", og udskriver en ordrebekræftelse på denne vare, vil linjen se ud således:

image 35

Bemærk, vi nu har fået oversat varebeskrivelsen.

Hvis ikke man påsætter nogen varebeskrivelse (oversættelse) på nogen af sprogene, vil man naturligvis altid blot få det oprindelige varenavn - KeyBalance foretager ikke nogen oversættelse af varenavne til sprog, bare fordi man påsætter fx tysk på en salgsordre.

Type
Kategori
FAQs
TASKNAME
FILENAME